SDS - software defined storage - er det alle nå snakker om. For de som liker linux-kjernen er ceph det nye hjertebarnet, med løfter om å løse alle slags lagringsproblemer. Ceph kan gi deg et open source, objektbasert lagringscluster basert på standard x86-hardware, med mulighet for blokklagring, fillagring og S3-kompatibel objektlagring.
Men, er ceph løsningen på alle problemer? Før vi kan svare på det må vi diskutere hva ceph er, og ikke minst: hva det ikke er. Er ceph en farbar vei for din bedrift, og kan det brukes av hobbyentusiaster? Vi tar et lite dykk ned i ceph og SDS generelt.
Tor Lædre arbeider med å smelte sammen lagring, nettverk og computing til én kodedefinert infrastruktur med linux-kjernen i sentrum. For tiden er hans primære oppgaver knyttet til UH-IaaS - en sektorvid infrastruktursky for høyere utdanning i Norge.
Denne gangen er vi i Pressekonferanse-rommet på Media City Bergen, rommet befinner seg i første etasje, mot tårn 1 og har kapasitet til 44 gjester. Vi har rommet til disposisjon til kl 20:30.
I foajeen er det kaffebar med skjenkebevilling og et enkelt mattilbud. Ta gjerne med deg noe leske inn.
Skulle en ønske å spise et måltid før møtet, holder “restauranten” Friends of Classics åpent fram til kl 20.
Foredraget vil sannsynligvis bli filmet, og streamet live på YouTube.
Dette er årets siste møte, første møtedato i 2018 er 25. Januar 2018
Dersom du har et tema du gjerne vil fortelle om, eller vet om noen som kan holde foredrag for oss er det bare å si ifra.