Tape, gårsdagens lagringsmedium i fremtiden

ved Egil Simones


Date
Event
Location
Media City Bergen - ‘Pressekonferanse-rommet’

Datatape, har vært brukt som lagringsmedium i databransjen siden tidlig 50-tallet. På Commodore 64 var dette den typiske lagringsenheten, og helt ut i 90 tallet hadde mange en tapestasjon hjemme. På jobben var dette default backup, hver dag og hver helg, alle viste om dette og alle brukte en. Med dagens skytjenester, strømming og store lagringskapasiteter på minne og disk, brukes tape lenger? Finnes tape lenger? og vil det evt finnes i fremtiden. Sammen med en datalagringsreise fra 1950 og til 2030 skal vi forsøke å få svar på det.

Egil Simones har jobbet med seismisk relatert datalagring siden hans første jobb i 1991 og til dags dato. Han vil fortelle om den utviklingen han har sett og ser, samt kommentere en del om hva som er problemet til noe av fremtidens lagring og hva vi kan forvente å se.

Dette blir en teknisk reise fra kB til EB.

Vi legger som tidligere opp til at den formelle, disiplinerte faglige delen av møtet vil være fullført ca kl 20.00, med overgang til mer uformelle aktiviteter og langsom forflytting til egnet serveringssted (Henrik) for fagøl og annet sosialt.

Praktisk

Denne gangen er vi i Pressekonferanse-rommetMedia City Bergen, rommet befinner seg i første etasje, mot tårn 1 og har kapasitet til 44 gjester. Vi har rommet til disposisjon til kl 20:30.

"Kart over MCB"

I foajeen er det kaffebar med skjenkebevilling og et enkelt mattilbud. Ta gjerne med deg noe leske inn.

Skulle en ønske å spise et måltid før møtet, holder “restauranten” Friends of Classics åpent fram til kl 20.

Foredraget vil sannsynligvis bli filmet, og streamet live på YouTube.

Program framover

BLUG har vanligvis møter siste torsdag i hver måned utenom juni, juli og desember. Stedet er om ikke annet annonseres spesifikt et egnet lokale i Media City Bergen. Foreløpig møteplan for de neste 12 månedene ser slik ut (tema for møtene annonseres etterhvert):

  • Mars Torsdag 223 2018
  • April Torsdag 264 2018
  • Mai Torsdag 315 2018
  • August Torsdag 308 2018
  • September Torsdag 279 2018
  • Oktober Torsdag 2510 2018
  • November Torsdag 2911 2018

Dersom du har et tema du gjerne vil fortelle om, eller vet om noen som kan holde foredrag for oss er det bare å si ifra.